Wat is VRRP

VRRP staat voor Virtual Router Redundancy Protocol en is een netwerkprotocol dat wordt gebruikt om een virtuele router te creëren met meerdere fysieke routers. Het doel van VRRP is om een hoge beschikbaarheid van netwerkverbindingen te bieden door automatisch failover te creeeren wanneer een van de fysieke routers uitvalt of niet beschikbaar is.

VRRP werkt door een virtuele IP-adres te koppelen aan een groep van fysieke routers. Eén router wordt aangewezen als de actieve router en de andere routers in de groep fungeren als back-up routers. De actieve router stuurt netwerkverkeer door naar het virtuele IP-adres en de back-up routers luisteren voortdurend naar het netwerk om te bepalen of de actieve router beschikbaar is. Als de actieve router niet meer beschikbaar is, zal een van de back-up routers automatisch de rol van actieve router overnemen en het netwerkverkeer blijven doorsturen naar het virtuele IP-adres.

VRRP wordt veel gebruikt in bedrijfsnetwerken en datacenters om netwerkuitval te voorkomen en hoge beschikbaarheid van netwerkverbindingen te bieden.

Meer weten over het toepassen van VRRP? Neem dan contact met ons op.

Live Support

Welkom bij de Live Support van HOOF Connect.